header

Framtidens företagande i Öresundsregionen

Så möter vi dagens behov utan att kompromissa med morgondagens resurser

Under Bättre affärer-dagen 2020 satte vi fokus på goda exempel med långsiktigt och hållbart företagande samt utmana gamla sanningar. Att integrera en ekonomisk, miljömässig och social hållbarhetsaspekt i sin verksamhet är viktigare än någonsin. För att de globala målen ska bli verklighet måste därför alla delar av samhället bidra tillsammans. Bättre affärer-dagen inspirerar, utmanar och ger receptet på hur vår region kan växa sig mer hållbar och därmed ännu starkare! Vi ses igen på Bättre affärer-dagen 2021!

TALARE


Micael Dahlen

Författare och professor vid Handelshögskolan i Stockholm
Ett litet prat om lycka

Hur lycklig är du egentligen? Och hur får du ut mer av livet, relationen, karriären? Alla de där sakerna som påverkar hur vi tänker, känner, mår och presterar, har visat sig hänga samman med lycka. Även vår förmåga att vara kreativa. På sitt personliga och underhållande sätt pratar Micael Dahlen om den sociala hållbarhetsdimensionen, resultaten av sin egen och andras forskning och ger tips som bevisligen kan få oss att trivas bättre med våra liv. Och genom att ni nu har något att se fram emot har ni automatiskt blivit lite lyckligare.Angela Hultberg

Head of sustainable mobility at IKEA Retail, Ingka Group
Framtidssäkra din affär

Angela Hultberg ger sin syn på hur hållbarhet påverkar Ingka Group, på vad företag behöver göra för att hålla sig vid liv samt utmanar en gammal sanning eller två.

Angela leder åtgärder för den hållbara mobilitetsagendan, så som minskade utsläpp från kunder och medarbetare samt att uppnå nollutsläpp för hemleveranser och tjänster.

Tidigare ledde Angela hållbarhetsarbetet inom Customer Fulfillment och fokuserade på att skapa ett hållbart flerkanaligt nätverk för Ingka Group. Detta inkluderade minskning av utsläpp, arbete med cirkulära initiativ och minskning av avfall, hantering av försörjningskedjan och mycket mer.

Angela har tidigare arbetat för PwC och Scania innan hon började på Ingka Group.Ulrika Hallengren & Dr Angad Chowdhry

VD på Wihlborgs Fastigheter respektive Founder and Chief of product at Quilt.AI
Framtidens företag och arbetskraft - en unik framtidsspaning med NavetAI

Dr Angad Chowdry är professor inom antropologi och media. Genom en revolutionerande metodik läser och tolkar QuiltAI alla mänskliga digitala avtryck som svarar på VAD. Antropologer och forskare tolkar datan till VARFÖR och AI-motorn överbryggar VAD & VARFÖR i stor skal och med hög hastighet. Resultatet levereras på dashboards som underlag för snabba och effektiva affärsbeslut.

Dr Angad Chowdry ger oss en insikt i metodiken, nu använd för att söka förstå vilka behov och krav framtidens företag och arbetskraft ställer på lokaler och arbetsplatser i Öresundsregionen.

Ulrika Hallengren, VD på Wihlborgs reflekterar kring denna komplexa fråga där det är viktigare än någonsin att vara proaktiv gentemot kunderna för att leverera hållbara stads- och kontorsmiljöer framöver.

Navet är exklusiva nordiska partners till QuiltAI.


Rebecca Rosenquist Elliott

Deputy Managing Director at STRING
Infrastruktur skapar en megaregion

Hur lever vi upp till FNs hållbarhetsmål och möter nationella och EU mål om hållbarhet och grön utveckling? Rebecca Rosenquist Elliott berättar om megaregionen från Oslo till Hamburg - en hub för utveckling av gröna teknologier. För att kunna skapa en sådan region krävs först en sammanhållande infrastruktur. Lyssna på vilka projekt som pågår just nu och hur dessa kan bidra till sammanhållning och utveckling i en stor region och vilken roll STRING har i de nästkommande stegen.

Rebecca Rosenquist Elliott är utbildad statsvetare och har arbetat med infrastrukturplanering i Newcastle och gränsöverskridande utvecklingsfrågor i Köpenhamn sedan 2011 - först på Öresundskomiteen och nu som biträdande direktör från STRING där hon har arbetat de senaste 8 åren.

MODERATOR


Johan Wester

Underhållare, programledare, entreprenör och samhällsbyggare

Bättre Affärer-Dagen presenteras av

loggor

Om Bättre affärer-dagen

Bättre affärer är Navets kundlöfte, därför var det naturligt att döpa vår årliga kund- och marknadsdag till Bättre affärer-dagen. En heldag där vi tillsammans med våra kunder och relationer bjuder på ny kunskap och inspiration.

Fem år med Bättre affärer-dagen

Bättre affärer-dagen etablerades av Navet hösten 2015 och är idag Sydsveriges årliga mötesplats för framtida företagande. Premiäråret 2015 löd programmet ”Utnyttjar du Öresundsregionens fulla potential?” Därefter har programmet fokuserat på högaktuella ämnen såsom:

”Digitaliseringen – en naturkraft ”under 2016, ”Innovation och kreativitet” under 2017, vikten av ”Konstant förändring, vårt nya normaltillstånd” under 2018 samt "Ensamt är inte stark, tillsammans gör vi skillnad" under 2019.

På Bättre affärer-dagen lyfts framgångsrika företags erfarenheter och intressanta case fram samtidigt som gästerna får möta spännande ledare, entreprenörer, kreatörer och innovatörer.

Bättre affärer-dagen 2019


bilder - bättre affärer-dagen 2019

Tack till er alla som gjorde Bättre affärer-dagen 2019 till en succé. Nedan ett urval av bilder från dagen.