Bättre affärer-dagen

Tillväxt i Öresundsregionen

Möjligheter i en expansiv region

Öresundsregionens tillväxt är kraftfull med idag ca 4,1 miljoner invånare varav ca 320.000 invånare tillkommit de sista 10 åren. Som gränsregion har pandemin drabbat både den svenska och danska sidan. Arbetspendlingen är störst till Danmark medan bortfallet av danska turister slagit hårt mot den svenska handels- och krognäringen.

Bättre affärer-dagen ger ökad insikt såväl kring vilka möjligheter som Öresundsregionen har för fortsatt tillväxt men även kring de utmaningar som föreligger. Vi inspirerar, utmanar och ger recepten på hur vår region kan växa sig ännu starkare, under ledning av dagens moderator Henrik Mitelman.

Datum: 14 april
Tid: 13:30-15:00 (1,5h)
Hur: Webbsändning


Bättre affärer-dagen 14 april 2021

Missade du livesändningen av Bättre affärer-dagen? Här får du en ny chans.

MODERATOR


Henrik Mitelman

Egenföretagande analytiker och krönikör i Dagens industri

Henrik är en prisbelönt krönikör i Dagens industri. Under de senaste fyra åren har han blivit utsedd till Sveriges bästa ekonomijournalist. Dessutom är han något så ovanligt som en oberoende analytiker, rådgivare och styrelseledamot med förflutet som analyschef på SEB. Under årens lopp har Henrik gjort sig känd som en entusiastisk föreläsare som gärna talar om globala megatrender och världsekonomiska förändringar.

TALARE DEN 14 APRIL


Bert Nordberg

Styrelseordförande, Vestas Wind Systems A/S

Bert har varit ordförande i Vestas Wind Systems A/S styrelse sedan 2012. Han är även styrelseordförande på Sigma Connectivity AB och TDS A/S.

Han har en ingenjörsutbildning i elektroteknik och arbetade inledningsvis inom svenska Marinen på Berga. Han har även studerat management och ekonomi vid INSEAD.

Listan på tidigare tjänster innehåller bland annat President & CEO på Sony Mobile Communications AB, Head of Ericsson Silicon Valley, Telefonaktiebolaget LM Ericsson och Executive Vice President of Sales and Marketing, LM Ericsson Group.

Han är även styrelsemedlem i Essity AB, Saab Group AB och Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA.Vibeke Rovsing Lauritzen

Danmarks ambassadör i Sverige

Vibeke Rovsing Lauritzen har varit Danmarks ambassadör i Sverige sedan september 2019. Hon kom till Stockholm med en lång karriär från utrikesministeriet bakom sig. Bland annat har hon har varit ambassadör i Singapore och chef för det danska exportrådet. Innan Stockholm var hon utrikesministeriets HR-chef. Vibeke har också varit stationerad vid FN i New York och ambassaden i Wien. Hon har en examen i statsvetenskap.


Jesper Falkheimer

Professor i strategisk kommunikation, Lunds universitet & Senior Advisor, Gullers Grupp

Jesper Falkheimer är professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet. Han var rektor för Campus Helsingborg 2011-2016 och sedan chef för universitetets verksamhetsstöd för forskning, samverkan och innovation. Han är hedersprofessor vid Hong Kong Polytechnic University och gästprofessor vid Kristiana University College i Oslo. Sedan 2021 är han också knuten till Gullers Grupp som senior advisor. Han har under åren genomfört flera forskningsprojekt om Öresundsregionen.Anna Nauclér

Chief Commercial officer och VVD på Resurs Bank

Anna är Chief Commercial officer för affärsområdet Nordic Payment Solutions och VVD på Resurs Bank, som är en aktör inom betal- och finansieringslösningar. Resurs Bank är ett dotterbolag inom Resurskoncernen som varit börsnoterades sedan 2016.

Anna har tidigare varit Swedish Country Manager på Unilever Food Solutions och har även bakgrund som IT konsult på Know IT och ekonomichef på Innograte och Sivga.


Karin Lundgren

Delägare och VD på Ensolution

Karin Lundgren är delägare och VD på Ensolution sedan våren 2016. Innan dess hade hon rollen som affärsområdeschef och managementkonsult på bolaget.

På Ensolution har hon möjlighet att kombinera sina intressen för effektivisering och verksamhetsutveckling, med att samtidigt göra skillnad för samhälle och individ.

Målet för Ensolution är att hjälpa Sveriges kommuner att få ut max av varje skattekrona. Varje år.

Med Karins positiva och starka energi sprider hon engagemang och trivsel hos medarbetarna, vilket resulterar i en stark företagskultur och gör henne till en entusiastisk ledare för Ensolution.

Karin är utbildad IT-ekonom på Högskolan i Halmstad och landade på Ensolution via högskolans kontakter. Detta är hon enormt tacksam för och värnar därav om den fina kontakten och samarbetet som Ensolution har med högskolan.


Karin Ebbinghaus

VD Elonroad

Karin Ebbinghaus är VD för det innovativa bolaget Elonroad som bidrar till det systemskifte vi står inför när det gäller omställning till ett mer klimatvänligt samhälle. Karin har en bakgrund som advokat och investerare men föll för Elonroad och deras inspirerande inställning till att angripa klimatutmaningen med nytänk och teknikintresse. Sedan Karin anslöt till Elonroad som en del av deras tillväxtresa, är bolaget redo för nya äventyr.Linus Eriksson

VD/Administrerende direktør, Øresundsbro Konsortiet

Linus är brandingenjören som idag är VD för Øresundsbron. Tidigare satt han i koncernledningen för Region Skåne och var ansvarig för Skånetrafiken. Linus har en MBA från EFL i Lund och har även varit Stf Räddningschef i Räddningstjänsten Syd och Trafikledningschef på Trafikverket. Linus drivs av att utveckla den fantastiska Øresundsregion vi alla är en del av. Bron är nu 20 år och det bästa ligger framför oss.


Bättre Affärer-Dagen presenteras av

loggor

Om Bättre affärer-dagen

Bättre affärer är Navets kundlöfte, därför var det naturligt att döpa vår årliga kund- och marknadsdag till Bättre affärer-dagen. En heldag där vi tillsammans med våra kunder och relationer bjuder på ny kunskap och inspiration.

Sju år med Bättre affärer-dagen

Bättre affärer-dagen etablerades av Navet hösten 2015 och är idag Sydsveriges årliga mötesplats för framtida företagande. Premiäråret 2015 löd programmet ”Utnyttjar du Öresundsregionens fulla potential?” Därefter har programmet fokuserat på högaktuella ämnen såsom:

”Digitaliseringen – en naturkraft ”under 2016, ”Innovation och kreativitet” under 2017, vikten av ”Konstant förändring, vårt nya normaltillstånd” under 2018, "Ensamt är inte stark, tillsammans gör vi skillnad" under 2019 samt Så möter vi dagens behov utan att kompromisssa med morgondagens resurser under 2020.

På Bättre affärer-dagen lyfts framgångsrika företags erfarenheter och intressanta case fram samtidigt som gästerna får möta spännande ledare, entreprenörer, kreatörer och innovatörer.